My story

Magazine Gooi en Vechtreken

Libelle

 

Deal-75: Christa (41) zocht naar nieuw geluk na een periode vol rampspoed

Christa van Noordenburg (41) verloor haar bedrijf, haar huwelijk liep stuk en 2 dierbaren overleden. Ze koos ervoor niet in te storten, maar nieuw geluk te zoeken.

“2015 was een ongelooflijk rampjaar. Ik had net mijn succesvolle modelabel verkocht. De samenwerking met mijn compagnon liep niet lekker meer en bovendien stond mijn – inmiddels ex – man er niet meer achter dat ik met het bedrijf doorging. Ik werkte vaak 60 uur per week. Ik draaide met mijn kledingontwerpen voor vrouwen en kinderen een mooie omzet, maar het succes maakte niet gelukkig. Ik miste mijn dochter en mijn man.”

Wéér een klap
“Ik zat nog bij te komen van de verkoop en hoe het nu verder moest met mijn leven, toen mijn man vertelde dat hij bij me wegging. Ik hield me sterk voor onze dochter, maar van binnen ging ik stuk. Ik had mijn bedrijf, mijn kindje, voor hem opgegeven en nu liet hij me zitten! Later bleek dat hij een ander had. Wéér een klap. Kort na zijn vertrek overleden mijn schoonvader en mijn moeder.”

“NA ZO VEEL ELLENDE WILDE IK MIJN GELUK IN EIGEN HAND NEMEN”

Hardlopen
“Hoe diep ik ook zat, toch trad mijn overlevingsmechanisme in werking. Ik ging hardlopen, veel en vaak. Soms liep ik te huilen, maar mijn hardloopmaatjes trokken me er doorheen. Ik had een heel lieve vriendin die elke dag checkte hoe het met me ging, familie die me steunde en vrienden die me op sleeptouw namen. Ook al had ik geen zin, ik ging toch.”

Deal with it
“Na zo veel ellende wilde ik mijn leven, mijn geluk weer in eigen hand nemen. Niet verteerd door verdriet op de bank blijven zitten. Ik ben weer helemaal van onderaf aan gestart met een nieuw label. Deal-75 heet het. Van: deal with it. Als je aan de grond zit, moet je daarmee zien om te gaan en je pad zien te vinden. Dat pad loop ik tegenwoordig samen met een nieuwe liefde die in me gelooft en trots op me is. Dat helpt me om trots te zijn op mezelf. Het is me gelukt om weer gelukkig te worden, ik heb een nieuwe start gemaakt.”